Upozornenie pre usporiadateľov plesov a iných verejných kultúrnych podujatí.

14.01.2014 Prešov

Opäť sme sa ocitli na začiatku plesovej sezóny. Tak ako po minulé roky, predpokladáme, že ani tohto roku o plesy v Prešove núdza nebude. Všetkých organizátorov plesov Mesto Prešov upozorňuje na povinnosti, na ktoré by pri príprave plesu, prípadne iného verejného kultúrneho podujatia, nemali usporiadatelia zabudnúť.
Ide predovšetkým o tie, ktoré vyplývajú z ustanovení zákona Slovenskej národnej rady č.96/1991 Zb. z. o verejných kultúrnych podujatiach.

V zmysle vyššie citovanej právnej normy je usporiadateľ povinný zámer usporiadať verejné kultúrne podujatie, teda aj ples, na území mesta Prešov písomne oznámiť mestu Prešov, Mestskému úradu v Prešove najneskôr 7 dní pred konaním podujatia.
Tlačivo je prístupné na stránke mesta:
http://www.presov.sk/file/16186/priloha_c_1_-_oznamenie_o_konani_verejneho_kulturneho_podujatia.pdf alebo si ho organizátori môžu vyzdvihnúť na oddelení kultúry a športu MsÚ v Prešove, Jarková 26, prípadne v Kancelárii prvého kontaktu MsÚ na Jarkovej 26. Vyplnené tlačivo prijíma Kancelária prvého kontaktu MsÚ, Jarková 26, Prešov.
Za nesplnenie si oznamovacej povinnosti môže obec / mesto Prešov podujatie zakázať, alebo usporiadateľovi, ktorý je právnickou osobou, uložiť pokutu do výšky 331,94 €.

Uvedené povinnosti (aj sankcie) platia nielen pre usporiadateľov plesov, ale aj pre usporiadateľov ďalších verejných kultúrnych podujatí, ktorými sú všetky verejnosti prístupné filmové a iné audiovizuálne predstavenia, koncerty, hudobné a tanečné produkcie, výstavy diel výtvarných umení, diel úžitkového umenia a prác ľudovej výtvarnej tvorivosti, festivaly a prehliadky v oblasti kultúry a umenia, tanečné zábavy a iné akcie v oblasti spoločenskej zábavy, ako aj artistické produkcie, cirkusové a varietné predstavenia.

UPOZORNENIE pre usporiadateľov plesov a iných verejných kultúrnych podujatí
Zverejnil: Veronika Kmetóny Gazdová, PhDr. 
 

Vyberte región

mark